WerkwijzeVanda biedt 'zorg op maat'.


Dit betekent dat wij samen met de ouder(s) kijken naar wat er echt nodig is.


Doordat wij vanuit verschillende hoeken samenwerken, kunnen wij afhankelijk van de zwaarte, ouderbegeleiding/coaching, specialistische individuele begeleiding/jongerencoaching (waarbij wij uitgaan van de systemische werkmethodiek waarin ook broers en zussen meegenomen worden) en ambulante systeemtherapie aanbieden. De begeleiding vindt plaats in het gezin en de directe omgeving (denk hierbij aan ondersteuning op school, brengen/halen van en naar therapiƫn etc.).


Coaching op ouderschap is hierbij een vereiste.


Als ouder heb je de regie over je gezin en haar omgeving en het versterken van je ouderschap begint bij jezelf als mens. Door groei en ontwikkeling hierin worden automatisch ouderschapsprocessen in huis verbeterd. Stap 1. Aanmelding

Laat een bericht achter via ons contactformulier, we nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de mogelijkheden van onze dienstverlening te bespreken. Indien er sprake is van een scheiding, dan is er de mogelijkheid ouders apart te begeleiden.


Stap 2. Het intakegesprek

Indien je onze hulp wilt inzetten is een gesprek met het wijkteam of jeugdteam van je gemeente een volgende stap voor de financiering. Uiteraard ondersteunen wij je hierbij indien gewenst.

 

Vanda en haar samenwerkingspartners werken vaak middels een PGB binnen de jeugdwet waardoor de kosten van de begeleiding gedekt zijn. Een PGB geeft de ouder de keuze de zorg zelf in te richten met een zorgverlener zoals Vanda. Bij het wijkteam van uw regio of de gemeente kunt u een PGB aanvragen. Meer informatie over een PGB is te vinden op de website www.pgb.nl van Per Saldo. Daarnaast kan de gemeente ervoor kiezen de zorg bij Vanda in te kopen indien een PGB niet wenselijk is. Dit is bespreekbaar.


Stap 3. Start begeleiding

De eerste periode zal vooral in het teken staan van kennismaking, een relatie met elkaar opbouwen waar vertrouwen en veiligheid is, luisteren en samen observeren. Ondertussen zal er naar het tempo van jouw gezin worden gestart met de veranderprocessen binnen de gestelde doelen. Tussentijds volgt een evaluatie gesprek over de voortgang van de begeleiding en zullen mogelijke nieuwe doelen of aanpassingen van doelen verwerkt worden. Indien blijkt dat de begeleiding van Vanda niet voldoende is, zullen er (ten alle tijden in overleg met jou) specifiek opgeleide collega-professionals bijgehaald worden, of kan er worden doorverwezen.


In de meeste gevallen kan ook dan de ouderbegeleiding gewoon doorgaan.