Ouderschap

 


Pittig ouderschap! (zeker in het geval er een kind met meerdere "eigenheden" tussen zit)


Als ouder van één of meer kinderen kan het leven soms sowieso al pittig zijn en als je er alleen voor staat al helemaal.

Ouderschap is iets wat wij geacht worden vanzelf wel te leren, maar 'hoe dan?' Idealiter kun je ouders, tantes of oma's om raad vragen, maar helaas is dat niet voor iedereen mogelijk.

En als je dan ook nog een kind met een (on)zichtbare beperking* hebt, kan het soms dubbelzwaar zijn omdat je dan ook nog moet dealen met de 'stress' die het mantelzorger* zijn met zich meebrengt.


Voor velen betekent dit een heel geregel om de juiste scholing te kunnen vinden, PGB's aan te vragen, instanties te benaderen en ga zo maar door. Daarnaast wordt (door de buitenwereld) vaak vergeten dat de andere kinderen óók mantelzorgertjes zijn en dat zij weer hun eigen problemen hebben waar je als ouder óók oog voor wilt hebben maar wat dan toch vaak aan de kant 'moet' omdat de zorg voor het ene kind op dát moment voorrang moet hebben.


Zo beland je al snel in een vicieuze cirkel. 

 

Ik help samen met een team van andere professionals, mantelzorgers om hun belastbaarheid te vergroten 

door op zó'n manier te leven en te werken dat zij energie óp doen i.p.v. energie verliezen. 

 

Nadat ik jaren geleden zelf moeder werd van een inmiddels volwassen dochter met een (on)zichtbare beperking* en ik tegen muren van onbegrip opliep, ben ik op zoek gegaan naar manieren om haar te kunnen helpen. Hierdoor ben ik uteindelijk zelf coach geworden waardoor ik haar, de andere kinderen en uiteindelijk ook mijzelf heb kunnen helpen. 


Ondertussen ben ik alweer enige jaren werkzaam als gezinsprofessional en mantelzorgcoach, waarbij ik merk dat vooral deze combinatie heel welkom en dankbaar ontvangen wordt. Daarnaast voel ik mij gezegend met een paar fijne andere professionals in mijn netwerk waardoor wij in een gezin echt naast de ouders kunnen staan.Door onze samenwerking is het mogelijk om jou te helpen

de basisrust weer terug te brengen in je gezin

waarna het mogelijk wordt om weer aandacht te hebben voor ieder individueeel gezinslid. 


We kijken samen naar gezinsdynamieken in huis, stressfactoren in het gezin,

overprikkeling en communicatie

en gaan samen de uitdaging aan naar het gewenste veranderproces.

De begeleiding en ouderschapscoaching met specialistische kennis over

autisme en aanverwante gedragsproblematiek

van kinderen en jongeren vindt thuis plaats of in de directe omgeving.


Onze kracht ligt vooral in het feit

dat wij  juist op de momenten van crisis (desnoods 's nachts), naast jullie staan.


'Hands-on-in de praktijk-ondersteuning'


 

* Waar het woord "beperking' staat, spreek/schrijf ik eigenlijk tegen mijn gevoel in..Helaas is dat echter tot op heden de enige term die men gebruikt of waar men op zoekt. Ik hoor echter liever "Kind met meerdere eigheden" 

"In een kamer gevuld met mensen met een 'beperking', ben ik de enige die 'anders' is"