GezinsbegeleidingJa, en dan is het avond!


Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander dat juist dán alles tot een climax lijkt te komen.


En juíst dan heb je zo'n behoefte aan steun, aan iemand die even naast jullie gaat staan, met jullie meedenkt en desnoods hands-on-in-de-praktijk-ondersteuning biedt.


Ook al heb je overdag nog zo veel therapiesessies, gesprekken met professionals etc.,

als het er op aankomt, sta je er toch alleen voor.


Vandaar dat ik voor mezelf besloot dat het anders moest


En gelukkig vond ik medestanders en mag ik samenwerken

met een paar hele fijne andere professionals waardoor ik dit niet alleen hoef te doen.

Door die samenwerkingen kunnen wij ook jóuw gezin meerdere diensten aanbieden

waardoor er altijd wel passende hulp geboden kan worden.


Een voorbeeld


"Wij helpen een gezin waarvan één van de kinderen een (on-)zichtbare beperking heeft en waardoor er regelmatig 's avonds uitbarstingen zijn.

Moeder heeft op dat moment ondersteuning nodig om de andere kinderen een veilig gevoel te geven zodat zij haar aandacht "even" volledig op het betreffende kind gaf vestigen. Eén van ons is altijd wel bereikbaar en van moeder krijgen wij een signaal dat er een crisis ontstaat. 

Na een kort overleg springen wij met 2 hulpverleners bij waardoor én de overige kinderen gesteund worden*  door een betrokken en stabiele volwassene én de moeder steun krijgt in de aanpak van de situatie. 

Hierbij nemen wij niet over maar laten de ouder in de eigen rol. We staan er vooral als ruggensteun bij.


Later bespreken en evalueren wij met moeder de situatie en proberen daar samen, lering uit te trekken. Beetje bij beetje onstaat er een basisrust in het gezin".


*Een klein zinnetje uit dit artikel: Met voldoende steun van hun ouders of andere betrokken volwassenen kunnen kinderen heel wat stress en overweldigende emoties aan.Natuurlijk is niet elke situatie hetzelfde


En komen wij niet alleen 's avonds maar ook overdag, ook als er géén crisis is en er "gewoon" bij de alledaagse zaken steun nodig is. Mee naar de therapie, ondersteuning bij geprekken met scholen, meedenken en meegaan naar activiteiten waardoor het gezin ook eens kan genieten van de alledaagse dingen en niet continue in de overlevingsmode zit.


Lijkt het nu alsof wij alle antwoorden hebben? Nee hoor, dat zeker niet. Wij hebben geen standaard procedure van "hoe het zou moeten zijn". Elk gezin is anders en wil graag authentiek zijn en wat wij doen is kijken en luisteren naar wat jullie willen en onze aanpak daarop aan sluiten.


Hiervoor maken wij dankbaar gebruik van overlegmomenten, zowel met de ouders alsook middels supervisies en intervisies, waardoor wij bij blijven leren en ons aan kunnen passen aan wat het gezin op dát moment het hardst nodig heeft.


Meer weten? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan!